Smidiga ryggsäckar

När man ska vandra i Idres fjäll krävs det verkligen att man har en bra ryggsäck med sig. Många gånger kan det vara bra med en så kallad stolsryggsäck. Rapala Stolryggsäck som rymmer mycket och är bekväm att bära även under de längre turerna. Den har dessutom ett bra termosfack för att man lätt ska komma åt sin dricka. Om man vill ha en ryggsäck där sitsen är isolerad och håller värme kan Stolryggsäck Wide G1 36L vara ett bra köp. Den rymmer 36 liter och passar bra på dagsturer. Om man ska iväg på en lite kortare tur och inte behöver en så stor ryggsäck, eller om man bara ska ut och fiska inom synhåll från en fjällstuga eller fjällstation kan Abu Garcia Stolryggsäck Standard (20L) vara lämplig. Denna tål vatten och håller garanterat packningen torr även om man behöver sätta sig i fuktig mark. Dessutom är den mycket lätt viktmässigt och fungerar utmärkt till fiskegrejerna.

Bra byxor för vandraren

När man ska ut och vandra är det också viktigt att man har bra kläder på sig. Ett par bekväma och gärna förstärkta byxor kan vara ett mycket bra val. När man går långt och kanske behöver ta sig fram i svår terräng slits både sömmar och tyg. Under de senaste åren har det också tagits fram speciella fritidsbyxor för kvinnor, till exempel T&P Ladies Trousers, T&P Fjeld Mid Byxa Dam och Marmot Durand Pant Dam. Dessa är speciellt designade för att passa den kvinnliga kroppen. De har förstärkningar på knäna, rumpan, mellan låren och även nere vid fötterna.

Det finns också bra byxor som passar båda könen, till exempel Härkila Gevar Trousers samt Jack Pyke Countryman Trousers:https://itaboutdoor.se/klader/byxor/friluftsbyxor/jack-pyke-countryman-trousers.html. Generellt sett spelar det ingen större roll vilka byxor man väljer så länge de är bra designade och sitter bra på kroppen. De ska inte sitta åt, och på fjällen är det lager på lager som gäller för att man ska hålla sig varm.